Викопіювання та ситуаційний план

Викопіювання та ситуаційний план

Згідно українського законодавства, перед початком введення мережі у житлову або комерційну будову, власник зобов’язаний подати до компетентних органів такі документи:

  • Викопіювання, яке відображає місце розміщення електроустановки (її роблять на основі топографічного плану 1:2000).
  • Ситуаційний план, що вказує на фактичне розташування електроустановки.

Без надання цих паперів енергетики не візьмуться за розгляд заявки на підключення за жодних обставин. Бюро «Топограф» готове надати власнику будинку або особі, яка відповідає за здачу об’єкта в експлуатацію, всі необхідні документи.

Наші замовники не стикаються з «принадами» спілкування з державними бюро — ми працюємо швидко, гарантуючи максимальну якість виконання та справедливу ціну за надані послуги. Клієнти «Топографа» можуть проживати як у Києві, так і в інших містах України – ми гарантуємо точність та виконання робіт у вказані терміни.

Викопіювання — що це таке і кому воно потрібне

Цей документ схожий на звичайний план території, проте викопіювання використовується не для схематичного зображення основної та допоміжної будівлі, а для позначення ліній комунікацій на ділянці.

Базою для цього документу служить топографо-геодезичний план, складений на місцевості, де розташована виділена під будівництво ділянка. Фактично, викопіювання — це спрощена копія цього плану, придатна лише для позначення місця для облаштування лінії введення комунікацій у будинок. Крім того, топографо-геодезичний план охоплює значну площу, рівну кільком будівельним ділянкам, а викопіювання відображає лише конкретну зону, але з усіма географічними властивостями ділянки.

Використовуючи викопіювання, компетентні органи або власники ділянки можуть отримати такі дані, як розташування відносно сусідніх володінь, наявність водних об’єктів, присутність наземних або підземних комунікацій. Причому актуальність цієї інформації перевіряється органами нагляду, які контролюють роботу геодезичних компаній.

Складене фахівцями компанії «Топограф» викопіювання містить таку інформацію:

  • дані про глибину залягання та місцезнаходження газових, електричних, водопровідних та каналізаційних мереж;
  • відомості про рельєф ділянки;
  • висотні позначки

Ми співпрацюємо з державними органами та гарантуємо актуальність та достовірність цих даних.

Ситуаційний план – визначення, призначення, застосування

Згідно українських законів, будь-який план-карта території ділянки, що подається до різних інстанцій як додаток до офіційних документів, називається «ситуаційним планом».

Щоб надати плану характеру юридичного документу, геодезисти зобов’язані вказати загальнообов’язкові реквізити:

  • адресу місцезнаходження будівельної ділянки;
  • найменування всіх об’єктів, споруджуваних на ділянці;
  • місце розташування комунікацій;
  • інформацію про замовника будівництва.

На ситуаційному плані відображаються всі будівлі без винятку, а також елементи інженерних та енергетичних комунікацій. Крім цього, план містить інформацію про місцевість, на якій розташовані будівлі, тому цей документ містить позначення ключових об’єктів: доріг, мостів, залізничних колій, заводів, підстанцій.

Завдяки цьому, ситуаційний план можна розглядати і як карту (географічний документ), і як аналітичну записку, оскільки, крім топографічних елементів, у пакет присутня і текстова інформація, і схеми. Через це такий план розробляють у форматі багатосторінкового документу з додатками-схемами, картами та текстовою частиною.

Закладена у план інформація дозволяє задіяти цей пакет документів у процесах, пов’язаних із будівництвом житлових, промислових та комерційних об’єктів. Наприклад, без цього плану неможливе складання проєкту електрифікації ділянки.

Ситуаційний план подається в обслуговуючу дану територію компанію (обленерго), разом з викопіюванням та топографо-геодезичним планом, що доповнює ці документи. Компанія «Топограф» готова гарантувати високу точність всього пакету документів, необхідного для електрифікації будівлі. Ми проводимо топографічну зйомку місцевості, закріплюючи отримані дані у топографо-геодезичному плані та супутніх документах. Якщо стаття була корисна для вас, читайте інші матеріали нашого блогу про геологію та геодезію та діліться ними в Інтернеті.

Послуги компанії «Топограф» (Київ, Черкаси, Львів, Дніпро, Суми, вся Україна)

Використовуючи плани компанії «Топограф», ви можете розраховувати на високу якість робіт і максимально швидке завершення підведення лінії енергопостачання та інших інженерних комунікацій.

Ми виконуємо великий комплекс робіт з підготовки будівельних робіт:

  • геодезичні (серед яких виконавча зйомка, винесення меж, зйомка дна водоймища, кадастрова зйомка тощо);
  • геологічні роботи (для будівництва чи перед реконструкцією об’єктів)

Телефонуйте та пишіть на нашу пошту, щоб обговорити конкретне інженерне завдання. Ми уточнимо ціну і відповімо на всі ваші запитання. Також можна замовити зворотний дзвінок або зв’язатися з нами через онлайн-форму.

Замовити послугу

Заповніть поля і ми зв’яжемося з вами

    консультація безкоштовна