• Головна
  • Блог
  • Дослідження земельної ділянки перед будівництвом

Дослідження земельної ділянки перед будівництвом

Дослідження земельної ділянки перед будівництвом

Зведення будь-якої будівлі, складнішої за дачний будиночок, потребує наукової точності та цілого комплексу вимірів та проб. Якщо замовник будівництва хоче отримати якісний, надійний та довговічний об’єкт, необхідно провести дослідження ділянки.

Дослідження під будинок або інші об’єкти повинні проводити професіонали. Сувора відповідність технології цих робіт – гарантія точних даних, отже, і правильних рішень.

Відповідальні забудовники також зацікавлені у тому, щоб здати замовнику справді надійний об’єкт. Але для цього потрібна допомога «вузьких» спеціалістів, які проводять топографічні та геодезичні роботи.

Геологічні дослідження ґрунту під фундамент

Ще до того, як проводяться дослідження ґрунту на ділянці, необхідно визначити кілька важливих моментів:

  • точне розташування, площа та координати майбутнього будмайданчика;
  • чи можна помістити на ділянці бурову установку;
  • висота планованої споруди та приблизний перелік матеріалів

Геологічне та геодезичне дослідження ділянки має виконувати компанія з ліцензією на дані роботи. Фахівці фірми «Топограф» мають усі необхідні дозволи та серйозний практичний досвід.

Інженерно-геологічні дослідження охоплюють кілька етапів:

  • Спочатку збирається та узагальнюється вся існуюча інформація про дану ділянку. Робота з зібраними даними може прискорити отримання фінального результату.
  • На наступному, польовому етапі, відбувається буріння кількох свердловин із забором проб ґрунту.
  • Третя частина робіт – камеральне опрацювання результатів. На цьому етапі застосовуються різні методи геологічного дослідження, щоб сформувати повне та достовірне уявлення про ґрунт.
  • Завершальний крок – подання геологічного звіту, який узагальнює дослідження та містить конкретні рекомендації щодо проєктування та будівництва.

Устаткування

Геологічні та геодезичні дослідження перед будівництвом неможливі без парку складного обладнання. У нього входять лабораторні прилади (та ПЗ до них) і бурові установки.

Про останню категорію варто поговорити трохи докладніше. Ми коротко розповімо про моделі бурових установок, які є у розпорядженні компанії «Топограф».

Установка УГБ – 1 ВС – вважається універсальною, підходить для робіт у породах різних категорій. Застосовується для створення вертикальних свердловин, паль.

Агрегат може працювати на кількох колісних та гусеничних шасі.

Установка ПБУ – 2 – використовується для геологічних досліджень (у тому числі в сейсмонебезпечних зонах) та облаштування гідротехнічних споруд. Розрахована на роботу у широкому температурному діапазоні.

Використання сучасного та ефективного обладнання дозволяє виконувати дослідження швидко, з максимальною точністю та повнотою інформації.

У нашому блозі ви дізнаєтесь більше про роботу геологів та геодезистів, а також зможете замовити онлайн послуги компанії «Топограф».

Замовити послугу

Заповніть поля і ми зв’яжемося з вами

    консультація безкоштовна