Оформлення документів на земельну ділянку

Оформлення документів на земельну ділянку

Плануєте купівлю чи оренду землі? Це відповідальна та важлива справа, яка потребує ретельної підготовки. Якщо поставитися до оформлення документів недбало, можна стати жертвою шахраїв, отримати проблеми з державними органами, втратити багато часу та грошей.

Чи не знаєте з чого почати? У цій статті ми розповімо подробиці процедури та охарактеризуємо законодавчі нововведення, які допоможуть вам у складанні плану дій та збиранні пакету необхідної документації.

Купівля земельної ділянки та оформлення документів: з чого почати?

Важливо знати: у 2013 році земельне законодавство України зазнало змін, а до процедури оформлення землі привнесені певні нововведення. Первинна (отримання від держави) та вторинна (спадщина, дарування, обмін, купівля та продаж) розділені.

Обидва види реєстрації проводять у порядку, встановленому нотаріусом. Важливо знати: нотаріус має доступ до Держ. реєстру прав на нерухомість та даних земельного кадастру.

Як вибрати нотаріус? Виходьте з місцезнаходження земельної ділянки або проживання однієї зі сторін. Враховуйте репутацію нотаріуса, до якого звертаєтесь. Не зайвим буде поспілкуватися з людьми, які вже користувалися його послугами. Не соромтеся розпитувати подробиці, попросити показати документацію, що підтверджує право вести нотаріальну діяльність.

Процесом перевірки та оформлення документації на ділянку займається безпосередньо нотаріус. Але найкраще проконтролювати самому. По можливості слід:

  • Відвідати ділянку, що купується або орендується.
  • Уважно її оглянути щодо наявності будівель.
  • Ознайомитись із пакетом документів, що свідчать про право власності.
  • Поспілкуватись із сусідами

Якщо виявити уважність і спостережливість на цьому етапі, знижується ризик зіштовхнутися зі шахраями і постраждати від їх дій. Вас все влаштувало, нічого не здалося підозрілим? Тоді слід переходити до наступного кроку – юридичної сторони питання.

Які документи потрібні для оформлення земельної ділянки?

Якщо обидві сторони дійшли згоди та звернулися до нотаріуса, їм слід сформувати необхідний для проведення операції пакет документації.

Список документів для оформлення земельної ділянки:

  • Паспорти покупця та продавця. Запам’ятайте: фотографії мають бути вклеєні туди своєчасно. Інакше – паспорт вважається недійсним, що автоматично ставить під сумнів законність договору.
  • Ідентифікаційні коди обох сторін.
  • Документи, що підтверджують право власності на землю.
  • Витяг з Державного земельного кадастру.
  • Експертна оцінка щодо вартості землі. Потрібно лише у разі виникнення податку у продавця

Документи на оформлення будинку та земельної ділянки: що потрібно і як уберегтися від недобросовісних продавців?

Потрібно зібрати пакет документів, котрі дещо відрізняються від тих, які потрібні для покупки самої землі. До переліку входять:

  • Правовстановлюючий акт на ділянку та будівлі, що знаходяться на ній.
  • Технічний паспорт.
  • Витяг БТІ.
  • Паспорти та ідентифікаційні коди обох сторін.
  • Якщо власник має чоловіка/дружину – знадобиться свідоцтво про шлюб. Залежно від ситуації, також можуть знадобитися: свідоцтво про розлучення, смерть чоловіка чи дружини.
  • Якщо один із власників нерухомості не досяг повноліття, потрібно отримати дозвіл ради опіки.
  • Державний акт на ділянку (якщо вона приватизована).
  • Довідка про надання кадастрового номеру (для неприватизованої землі).
  • Експертна оцінка будинку та присадибної ділянки

Важливо знати: якщо ви купуєте частину будівлі, подбайте отримати у сусідів відмову від права викупу частки у спільному будинку, який необхідно завірити у нотаріуса.

Крім грамотно складених документів, потрібно також бути цілком упевненим у тому, що купуєте хорошу нерухомість. Огляньте будинок всередині та зовні. Це необхідно для того, щоб реально оцінити стан будівлі. Проста спостережливість цілком допоможе скласти правильне загальне враження.

Подумайте, чи зручне планування. Перевірте, чи не дме з вікон, чи рівні підлога та стіни. Перевірити треба все, включаючи каналізацію та вигрібну яму. Якщо вона сильно заповнена, це може свідчити про поганий дренаж.

Для огляду фундаменту та підвалу доцільно запросити спеціалістів. Вони зможуть оцінити, чи настільки міцна конструкція, чи промерзає фундамент взимку, чи буде накопичуватися у підвалі вода. Всі ці нюанси залежать від того, настільки при зведенні будівлі враховано особливості ґрунту. Грамотний геолог оцінить специфіку землі та допоможе уникнути невдалої покупки.

Документи для оформлення орендування земельної ділянки

Якщо вам необхідно орендувати, а не купити землю, знадобиться дещо інший пакет документації:

  • План ділянки землі, що передається за договором оренди.
  • Кадастровий план ділянки, де відображено земельні навантаження у її використанні.
  • Акт, котрий визначає межі ділянки, складений на місцевості.
  • Акт приймання/передачі оренди

Зазначимо, що за такий договір ставка державного мита може відрізнятись. Радимо провести грошову оцінку ділянки. Тоді податок становитиме 0,01% від вартості землі. Якщо оцінку не проведено – сума державного мита складе 1% від суми договору.

Оформлення документації на купівлю/оренду нерухомості – клопітка справа, якій протипоказані поверховість та поспіх. Але краще витратити час і детально ознайомитися із законодавчою базою та юридичними нюансами процесу, ніж виявитися жертвою несумлінних покупців та некомпетентних юристів. Бажаємо успіху!

Замовити послугу

Заповніть поля і ми зв’яжемося з вами

    консультація безкоштовна